В първата половина на януари президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет

...
В първата половина на януари президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет
Коментари Харесай

Радев ще свика КСНС през януари заради въпроса със Скопие

В първата половина на януари президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет по национална сигурност поради въпроса с Република Северна Македония. Това заяви президентът пред кореспонденти след формалната гала, на която Централната изборна комисия връчи удостоверенията на определените за президент и вицепрезидент на България от създадените на 14 и 21 ноември избори.

Важно е да има мнение на този най-висш политически орган, в което и политическите партии да имат ясна консолидация какво би трябвало да се прави, тъй че да ускорим процеса на интеграция на Република Северна Македония в Европейския съюз, само че при ценене и съблюдаване на българския народен интерес, сподели Радев. Той посочи, че отстояването на правата на македонските българи е въпрос от изключителна значимост и за България. Трябва да се спре с езика на омразата, да има по-голяма съгласуваност сред двете страни ", акцентира още президентът. 

По повод наложения мораториум за цените на електрическата енергия, президентът уточни, че повишаването е огромен проблем освен за България, а и за целия Европейски Съюз. Нуждаем се от изчерпателен разбор какво става с нашата енергийна система. Трябва да се даде отговор на въпроса " Има ли далавера на европейските енергийни тържища? ", смята Радев. Потребителите не би трябвало да поемат цената на проблемите в енергийната система, трупани от години, добави той.

Президентът увери, че ще бъде сериозен към новата власт там, " където има отклонения ". Приоритетите през новия мандатна Радев ще продължат да бъдат подсилване на държавността, повече правдивост и правда, отстояване на държавността и националните ползи.

По време на церемонията президентът съобщи, че гласоподавателите и администрацията са минали през съществено тестване с извършените четири вота през отиващата си 2021 година, които се проведоха в изискванията на пандемия, Отбелязано бе и машинното гласоподаване.  " Трябваше да се обезвреждат и редица провокации към изборния развой ", добави той.

Държавният глава благодари за гласуваното му доверие и се даде обещание да отстоява националните ползи, да работи за благоденствието на всички жители и да допринася за съдействието сред гражданското общество и държавните институции.

Обръщение направи и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. " Вашата изборна победа беше реализирана по решителен метод. Няма по-голяма премия за добре свършената работа от признанието и доверието на народа ", обърна се той към Радев. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР